vineri, 29 ianuarie 2016

Managerul Nicușor Eduard Ștefan face ce vrea în spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara

Lăsând gluma la o parte, săptămâna aceasta, spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara s-a aflat în mijlocul unui scandal inventat. 

Care e logica de a conduce un blogger până în sala de ședințe a spitalului Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara, doar ca, odată ajuns acolo, să îi spui că nu are dreptul să participe la conferință și să îl dai afară, tu, director al acestui spital? De ce nu i-ai spus încă de pe hol că nu îi permiți accesul (de parcă spitalul ar fi moșia ta... în fine) la conferința de presă? Ce informații atât de secrete ai avut de transmis presei, de nu ai putut să permiți accesul tuturor reprezentanților mass-media la conferință?

Răspunsul e: nu informațiile erau sensibile, ci întrebările incomode pe care i le-ar fi putut adresa jurnaliștii și bloggerii neaserviți puterii.



Eduard Nicușor Ștefan, managerul spitalului municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara, a interzis accesul în spital unor reprezentanți ai presei (ai publicației Hunedoara Liberă) și bloggerului Sebastian Bârgău.



Motivul este acela că ziariștii și bloggerii nedoriți, de la Hunedoara Liberă și de pe grupul de inițiativă CIVICA HUNEDOARA de pe Facebook, au criticat felul în care Nicușor Eduard (sau Eduard Nicușor) Ștefan a înțeles să gestioneze inventata criză a dializei.

Care-i CRIZA CU DIALIZA? Păi e simplu: niște consilieri au vrut să reînființeze secția de dializă de la spitalul din Hunedoara, pentru că sunt PATRUZECI de oameni care merg de trei ori pe săptămână la DEVA, pentru dializă.

Orice om cu IQ-ul din trei cifre își dă seama că o secție care să deservească patruzeci de oameni nu este o chestie cu care să te lauzi în campania electorală. OK, Dan Bobouțanu a readus dializa în spitalul hunedorean. Cine îl va vota pentru chestia asta? Cei 40 de bolnavi și, poate, familiile lor? Da, în cazul ăsta chiar că s-a scos!

DECI NU, jurnaliști amețiți și directori cu scandaluri închipuite, scopul lui nu cred că a fost CAPITALUL ELECTORAL. Cred că va câștiga încrederea hunedorenilor și voturile lor și fără secția de dializă.

Directorul spitalului (finul), primarul orașului (adică nașul... finului) și presa aservită au sărit ca arși când au auzit ce propun consilierii PSD. Bun, ei au cerut înființarea secției în loc să ceară reînființarea. NU era o tragedie dacă oponenții lor ar fi lăsat-o baltă. Dar nu, ei au sărit ca arși ba că secția de dializă EXISTĂ și funcționează bine mersi de ani de zile. Asta a zis marele jurnalist Alin Bena, care nici măcar nu și-a plimbat fundul până la Hunedoara, ca să vadă cum stă treaba de fapt. A preferat să ia informația primită de la primar și, nemestecată, s-o înghită. I-a cam stat în gât dup-aia.

Chiar atunci, alt meseriaș, Ștefan Ciocan, i-a spus că l-a sunat viceprimarul Dan Bobouțanu și i-a spus că de fapt există secția, dar sunt doar încăperi goale, NU FUNCȚIONEAZĂ. Aproape că și-a cerut scuze, dar numai la televiziunea la care ne uităm vreo doi - trei plictisiți, nu și în ziarul Glasul Hunedoarei, care are o audiență ceva mai mare decât Hunedoara TV.

Normal că nu funcționează secția de dializă, dacă nu are ce secție să funcționeze! Sunt încăperi goale în care primarul se laudă că a băgat o grămadă de bani (Cătălin Docea, alt jurnalist săritor, a adus în discuție suma de 90.000 de lei) pentru renovare.

Deci ai niște încăperi, pe care le-ai zugrăvit cu 900 de milioane de lei vechi (aș vrea să văd ce materiale se folosesc pentru renovare, de se ajunge la o asemenea cifră), nu ai dotări, nu ai medici, dar tu te lauzi că există secția de dializă.

Apoi, ca să fie treaba treabă, anunți că secția de dializă e pe lista de investiții pentru anul 2016. AIA CARE EXISTĂ, da? Super.




Adrian Oprea, realizatorul emisiunii Actualitatea hunedoreană, face emisiuni pe înțelesul oamenilor simpli: le adresează invitaților întrebări stupide, pe care le-ar pune și un pensionar cu patru clase, astfel încât și pensionarii cu patru clase să le înțeleagă. Mai precis, face pe prostul ca să-i determine pe invitați să explice lucrurile și pentru cei cu IQ-ul mai micuț, așa.

Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt. Urmăriți emisiunea de miercuri, 27 ianuarie 2016 de la Info HD, televiziunea deținută de familia Arion (familia primarului Hunedoarei). Primarul Arion este nașul de cununie a lui Eduard Nicușor Ștefan, managerul spitalului Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara.



Și o observație foarte personală: dacă aș fi nevoită să aud vocea pițigăiată și plânsă a lui Eduard Nicușor Ștefan zi de zi, mi-aș pune capăt zilelor sărind de pe spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu. But that's just me!

Până una alta, ăsta este orașul în discuție:



O fi el frumos și "viitoarea principală destinație turistică din Transilvania" (așa vor unii să creadă, noi suntem mai realiști și știm că "viitoare" poate să însemne și peste 5 ani), dar până la titlul de oraș turistic, ar trebui să scăpăm de problemele care îl fac un oraș DE OCOLIT. Trist, dar adevărat. Cine s-ar plimba printre acești câini de bunăvoie și nesilit de nimeni?

LECTURĂ SUPLIMENTARĂ:






Niciun comentariu: