sâmbătă, 12 septembrie 2015

O primărie de 80.000 de like-uri!

Pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Hunedoara are peste 80.000 de like-uri. Mai precis, 83.422 e aprecieri! Prin comparație, pagina de Facebook a Castelului Corvinilor are 3.671 de like-uri. O altă pagină, Muzeul Castelului Corvinilor, are 19.711 like-uri. Problema este că nimeni nu o să scrie vreodată pe Facebook că și-a făcut poze la Muzeul nu-știu-cui, câtă vreme OMUL VINE LA CASTEL, nu la muzeu!

Castelul este foarte vizitat, în ultimii ani cunoscând un boom extraordinar, zice-se că în parte și datorită Mănăstirii Prislop, unde vin oamenii să se roage la mormântul lui Arsenie Boca - și dacă tot au venit de departe până aici, dau o fugă și până la castel. Castel, nu muzeu, da?

Chiar și în condițiile astea, prima pagină, cea a castelului, nu a reușit să strângă mai mult de 3.600 de like-uri. Primăria, în schimb, a primit aprecierea unui număr de oameni de peste 20 de ori mai mare !



Mai rar vezi o instituție a statului care să adune atâtea aprecieri sincere! În general, oamenii dau "like" dacă pagina este activă, ca să fie la curent cu ce se mai întâmplă în orașul lor - fie că locuiesc acolo sau sunt plecați în străinătate, dar vor să știe noutățile.

Ei bine, hunedorenii sunt TOȚI foarte interesați de activitatea primăriei, ba chiar le-au spus și rudelor și prietenilor din alte orașe și țări să aprecieze pagina. De ce? Nu se știe.

Ce se știe este că, dacă ne luăm după ultimul recensământ al populației, în Hunedoara sunt doar aproximativ 60.000 de locuitori*!

Vă dați seama cum, din puținul lor, hunedorenii au pus toți mână de la mână și au strâns câte un like, până s-au făcut mai multe like-uri decât locuitori!?

Cred că primarul speră să-l voteze toți cei 83.000 de hunedoreni care au dat like pe Facebook. Eu nu m-aș baza pe ei... și vă dau doar trei exemple: bunica mea, vecina de la parter și vecina de la patru sigur-sigur nu au dat like paginii. Bunica pentru că nu are absolut nici o tangență cu Internetul, vecina de la 4 la fel, iar vecina de la parter n-a dat like pentru că rețeaua ei de socializare este în fața blocului, nu online.

* Populație (2011)[1] [2] - Total ▼ 60.525 locuitori, conform Wikipedia.


Niciun comentariu: