joi, 24 martie 2016

Cuplul de aur și gălușca greu de înghițit

Prietenii noștri ne spun că, de când a început campania electorală, știți voi, aia care nu începe până în mai, primarul Viorele și duamna depupată Leonora "Pisti Tăt" se întâlnesc de două ori pe săptămână, în fiecare săptămână, cu câte 200 de hunedoreni.

Nu se întâlnesc nici întâmplător și nici prin parcuri, pe stadioane sau în Kaufland (mall-ul hunedorean), ci într-un cadru mai elegant: la restaurantul hotelului Rusca. 

Ce poți să faci la restaurant, când tu îți dorești voturile oamenilor și oamenii-s flămânzi? Păi, normal, să le dai de mâncare.

Flămânzii nu sunt serviți doar cu felul unu și felul doi, li se dă să înghită și câte o gălușcă.

Și, ca și cum astea n-ar fi fost destule ca să-i prostească pe proști, cuplul de aur HărArion (cum am văzut că a fost numit) le promite hunedorenilor care au datorii la asociație / taxele comune că le vor șterge aceste datorii.

CÂT DE DISPERAT SĂ FII ÎNCÂT SĂ FACI AȘA CEVA?

Domnu' primar, doamna depupată, păi cu fraierii ăia cinstiți, care își rup de la gură lună de lună ca să fie la zi cu taxele, cu impozitele, cu toate datoriile, cum rămâne? Ei de ce mănâncă pâine de 90 de bani cu parizer la reducere și cu legumele stricate și vândute de Kaufland la prețuri de nimic? Ca să le rămână bani pentru facturile la gaz, curent, apă, salubritate, telefon, să își plătească la timp impozitele la primărie și eventualele CAR-uri sau rate la bancă? 

Păi nu sunt ei, cinstiții, niște proști? De ce să te mai chinui să plătești tot, dacă oricum vine duamna generoasă, madama care nu are scai la buzunare, și te rezolvă 'mneaei din pix?!

Din păcate pentru cuplul de aur, hunedorenii le mâncă mâncarea și le înghit gălușca, dar în cabina de vot or să fie singuri, fiecare cu conștiința lui.

Niciun comentariu: